Toen het oorlog was

Illustraties voor Toen het oorlog was
22 maart 2020 ruyterstraat

Toen het oorlog was, 1939-1945 is een informatief kinderboek dat niet alleen het internationale verloop van de Tweede Wereldoorlog behandelt, maar ook allerlei facetten van de situatie in Nederland beschrijft.

Voor dit boek maakte ik ruim veertig aanvullende illustraties: sfeerillustraties, topografische kaarten en icoontjes. Naast het mooie en indringende fotomateriaal in dit boek zijn de illustraties een goede aanvulling die de tekst verluchtigen waar nodig verduidelijken.

Het boek is bestemd voor kinderen vanaf ca. 10 jaar, de hoogste klassen in het basisonderwijs maar ook voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs.  Het is precies deze doelgroep, waarvoor een goede uitgave over de Tweede Wereldoorlog in Nederland ontbreekt.

75 jaar bevrijding

In 2019 en 2020 herdenkt Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien in vrijheid leven. Er zijn steeds minder ooggetuigen die hun verhaal kunnen vertellen.

Toen het oorlog was is een boek waarin kinderen kunnen bladeren en verdwalen. Dat antwoord geeft op vragen als ‘Waarom kon je ’s avonds per ongeluk in een gracht vallen?, ‘Wat aten mensen als er niets te eten was?’ en ‘Waarom geloofden veel mensen dat Hitler een goede leider was?’ Het is een boek om over na te denken en met anderen over te praten. Een boek dat in geen enkele schoolklas mag ontbreken.

→  schrijvers Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld en Liesbeth Rosendal
  van Patsboem educatief
→  uitgever Gottmer
→  boekontwerp Ontwerphaven
→  prijs € 24,99
→  leeftijd vanaf 10 jaar
→  ISBN 978 90 25771447

Bekijk de eerste pagina’s Download GRATIS lesmateriaal BESTEL Toen het oorlog was Bekijk videorecensie