Open Dag + 25 jaar Irene Goede Illustraties

Open Dag + 25 jaar Irene Goede Illustraties
5 september 2017 ruyterstraat

Op zaterdag 16 september staan de deuren van Ateliers Koewegje open: welkom!

Tijdens deze Open Dag vier ik mijn 25-jarig jubileum als illustrator. In de afgelopen 25 jaar heb ik veel illustraties gemaakt voor kinderboeken, kranten, tijdschriften en diverse mooie projecten waarvan een en ander te zien zal zijn op het atelier.
Daarnaast zijn er nieuwe publicaties te zien, boeken te koop (plus gelegenheid deze te laten signeren) en vertellen mijn collega Marijke ten Cate en ik graag over de TOPklas illustratie die in november van start gaat.

Tijdens de open dag is er een speciale jubileumactie:

Maak kans op een miniatuurtje!

Bij aankoop vanaf 25 euro aan boeken/kaarten etc. ontvang je een van de 25 originele jubileumillustraties.
Op = op dus wees er snel bij!

Deze actie geldt uitsluitend tijdens de Open Dag op het atelier.
Er kan niet worden gereserveerd.

ATELIERS KOEWEGJE
Op de tweede verdieping verwelkomen Marijke ten Cate en ik je op ons gezamenlijke atelier.
In de overige ateliers kan je kennis maken met het werk van Jet van der Horst, Steef Wildenbeest,
Michiel Knaven, Els Mondt, Elvera Goedhart, Daniël Douglas en de kunstenaars/ontwerpers zelf natuurlijk.

Adres Koewegje 4, 8021 AG Zwolle
Tijden van 11.00 tot 17.00 uur

Graag tot ziens op 16 september!

25

Dit jaar zit ik vijfentwintig jaar in het vak. Een goed moment om stil te staan en terug te kijken op de afgelopen kwart eeuw. Ik heb mijn weg gezocht met vallen en opstaan, heb een ontwikkeling doorgemaakt van algemeen illustrator tot een illustrator die haar kracht heeft gevonden in het illustreren informatieve teksten op een kunstzinnige manier: ik vind het een uitdaging om onderwerpen met complexe inhoud sfeervol te verbeelden met een vleugje humor. Research doen, me vastbijten in onderwerpen doe ik met groot plezier. Ik ben blij dat ik de kansen heb gekregen om aan opdrachten te werken waarin mijn liefde voor natuur, wetenschap en geschiedenis zo prachtig samenkomen.

In deze vijfentwintig jaar heb ik samengewerkt met bijzondere en inspirerende mensen: auteurs, uitgevers, redacteuren, journalisten, vormgevers en collega-illustratoren. Ik wil de opdrachtgevers bedanken die vertrouwen in mij hebben gesteld en mij steeds weer wisten te vinden voor bijzondere opdrachten: van o.a. prentenboek De kleine indiaan (1994 in acht talen verschenen) bij uitgeverij Lemniscaat tot de drie prentenboeken over de vrienden Wasbeer en Otter (de laatste ook in China), het prentenboek Mus over een van mijn favoriete vogeltjes dat ook in Amerika uitkwam, de Jeugdbijbel, het boeiende geschiedenisboek Erop of eronder en als laatste project het prachtige Kasteel in zicht! dat eerder dit jaar werd gepresenteerd.

De vaste rubriek voor NRC Handelsblad in De Kleine Wetenschap illustreer ik sinds 2008 met veel plezier. Altijd boeiend en in goede samenwerking met de geweldige redactie Wetenschap. Om op deze manier bij te kunnen dragen aan het overbrengen van liefde en fascinatie voor de natuur aan kinderen vind ik geweldig.

Dit jaar werk ik 10 jaar bij Ateliers Koewegje en deel ik een werkruimte met mijn ontzettend fijne en inspirerende ateliergenoot Marijke ten Cate. Wij deelden inmiddels heel wat lief en leed op artistiek en persoonlijk vlak.
Ik ben trots op de TOPklas Illustratie die wij samen ontwikkelden en die in november 2017 van start gaat.

Ik zie ernaar uit om in de toekomst nog veel mooie projecten te kunnen maken!