Illustraties Erop of eronder genomineerd door kinderjury Biënnale van Bratislava

Illustraties Erop of eronder genomineerd door kinderjury Biënnale van Bratislava
12 september 2017 ruyterstraat

Erop of eronder naar de Biënnale van Bratislava

De illustraties die ik maakte voor het boek Erop of eronder zijn door IBBY-Nederland geselecteerd voor de Biennial of Illustration Bratislava (BIB). Deze 26e editie van de biënnale zal in september 2017 worden geopend. De Biennial of illustrations Bratislava (BiB) is de grootste, bekendste en ook meest prestigieuze tentoonstelling voor illustratoren van kinder- en jeugdliteratuur, waar hoge onderscheidingen voor illustratoren, als de felbegeerde ‘Gouden Appel’, uitgereikt worden.

Een hele eer om uitgekozen te zijn als een van de vijftien Nederlandse illustratoren!

UPDATE

Mijn illustraties voor Erop of eronder zijn genomineerd door de kinderjury van de Biënnale van Bratislava! Uit het persbericht van IBBY Nederland:

Elke twee jaar maakt ook een kinderjury een keuze en dit jaar zat bij de zes genomineerden Irene Goede voor haar illustraties bij het informatieve boek Erop en eronder (met tekst van Anne Pek, uitgeverij Gottmer). Helaas won zij de prijs niet, maar een nominatie uit 373 illustratoren is al geweldig.

De Grand Prix ging naar Ludwig Volbeda met zijn prachtige boek De vogels:

Voor het eerst in de geschiedenis van de BiB (sinds 1967) gaat deze prijs naar een Nederlandse illustrator. Ludwig Volbeda ontving de Grand Prix voor zijn illustraties in het boek De vogels.

Kijk hier voor een compleet overzicht van de Nederlandse inzendingen.