STARTBIJBEL

Startbijbel

illustraties bij bijbelverhalen

 

Maak kennis met alle verschillende soorten teksten die in de Bijbel staan. Verhalen over het ontstaan van de aarde, over de stamvaders en over hoe hun familie uitgroeide tot het volk van Israël. Poëtische teksten uit de bijbelboeken Psalmen, Spreuken en Hooglied. En de bijzondere woorden van profeten over de toekomst van het volk Israël. Ontdek de verschillende beschrijvingen over het leven van Jezus en kom meer te weten over de eerste christenen door te lezen in de brieven van de apostelen.

Deze uitgave bevat een selectie van bijbelteksten uit de BGT-vertaling (Bijbel in Gewone Taal) en is rijk geïllustreerd. Tijdens het werken met deze teksten merkte ik hoe toegankelijk de verhalen zijn in deze mooie vertaling. Tussen de bijbelteksten zijn blokjes geplaatst waarin bepaalde bijbelpassages zijn samengevat.
Dit boek is afgestemd op jongeren maar uiteraard geschikt voor iedereen die laagdrempelig kennis wil maken met de Bijbel.

Startbijbel

→  uitgever Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap, 2020
→  prijs € 34,95

BESTEL

Werkproces

Voorstudies en schetsen

 

Een aantal voorstudies voor de illustraties uit mijn schetsboek. Hierin onderzoek ik omgevingsfactoren van de verhalen, de kleding in de verschillende periodes etc.

← Blader door het schetsboek!

Voor de illustraties zelf onderzoek ik verschillende beelden: vanuit welk perspectief komt de inhoud van het verhaal het best tot zijn recht? Wat geeft een spannend beeld? Al schetsend verken ik de mogelijkheden en kies de beste optie.

Blader door het schetsboek! →

←  Delila, van potloodschets tot uitgewerkte illustratie.

.