Open Dag - 30 jaar Ateliers Koewegje

3 juni 2018 Open Dag Ateliers Koewegje: WELKOM!
9 mei 2018 ruyterstraat

Open dag 30 jaar Ateliers Koewegje op 3 juni 2018

De kunstenaars van Ateliers Koewegje openen elk jaar hun deuren voor publiek. Dit jaar, op zondag 3 juni, wordt er extra groot uitgepakt vanwege het 30-jarig jubileum. De dag wordt feestelijk aangekleed met presentaties, hapjes en drankjes, maar vooral heel veel kunst.

Aan het Koewegje huren kunstenaars hun werkruimte. Lichtkunstenaar Els Mondt is gespecialiseerd in bijzondere lampen, trofeeën en lichtobjecten. Yoko Heiligers en Marijke ten Cate wonnen beiden een Vlag en Wimpel met hun kinderboeken. Illustrator Jet van der Horst ontwierp in 2008 de Decemberzegels en Steef Wildenbeest won met zijn illustraties de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs.
Elvera Goedhart combineert ambachtelijke druktechnieken en digitale details in prachtige prenten en Steven van Rij maakt klassieke schilderijen met indrukwekkende precisie. Irene Goede illustreerde maar liefst 200 kinderboeken en tekent voor NRC handelsblad. Beeldend kunstenaar
Michiel Knaven werkt in verschillende media, meestal is fotografie en/of muziek de bron van zijn werk. Ook bieden de kunstenaars cursussen aan in diverse disciplines.

Tijdens de open dag zijn er tussen 11.00 u en 17.00 u verschillende activiteiten: er is een tekenact van theatergroep Buro Rococo, in de fotostudio van Michiel Knaven kun je een portret laten maken
en de illustratoren geven tekendemonstraties. Vanaf 12:30 u wordt een feestelijke lunch geserveerd.
Speciaal voor de bezoekers is er een pop-up winkel ingericht vol schilderijen, prentenboeken, foto’s en ansichtkaarten voor een scherpe prijs. De aangekochte boeken kunnen worden gesigneerd door de makers.

De kunstenaars van Ateliers Koewegje heten u van harte welkom!

Marijke ten Cate – illustraties
Irene Goede – illustraties
Elvera Goedhart – illustraties
Yoko Heiligers – illustraties
Jet van der Horst – illustraties
Michiel Knaven – beeldende kunst
Els Mondt – lichtobjecten
Steven van Rij – beeldende kunst
Steef Wildenbeest – illustraties

→  Adres Koewegje 4, 8021AG Zwolle
→  Datum Zondag 3 juni
→  Tijd  van 11.00 tot 17.00 uur